Manja slova Veća slova RSS
>

RAZMJENA ISKUSTAVA O UPRAVLJANJU ODUZETOM IMOVINOM

RAZMJENA ISKUSTAVA O UPRAVLJANJU ODUZETOM IMOVINOM
Datum objave: 07.11.2017 13:07 | Autor: Uprava za imovinu

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Uprave za imovinu, pomoćnik direktora E.Dacić, Marija Ivanović i Jelena Milićević, bili su 25. i 26. oktobra u posjeti Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srbije, u organizaciji Misije OEBS.

Posjeta je organizovana u cilju razmjene iskustava o upravljanju oduzetom imovinom proisteklom iz krivičnog djela sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnim sastancima, na kojima je prisustvovao i predstavnik Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Robert Kucharski, govorilo se o oduzimanju, preuzimanju i upravljanju pokretnom i nepokretnom imovine koja je privremeno i trajna oduzeta, kao i o izazovima i problemima sa kojima se susreću u radu.

Predstavnici Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srbije su za predstavnike Uprave za imovinu Crne Gore i Federalne Agencije za upravljanje oduzetom imovinom organizovali obilazak privremeno oduzetih objekata koji se nalaze u Beogradu i Novom Sadu, a koji su dati u humanitarne svrhe , kao sto su kuće date na privremeno korišćenje ,,Roditeljskoj kući,, djeci oboljeloj od raka, Imigracionom centru koji se bavi smještajem djece do 14 godina, kao i u obilazak 2 hotela u Novom Sadu koja su privremeno oduzeta a kojima upravlja navedena Direkcija.

Učesnici su se saglasili da je regionalna saradnja važna i neophodna, kao da ce se ista i nastaviti, a sve u cilju borbe protiv kriminala.

Uprava za imovinu Uprava za imovinu